Основна страницаМитове за Тадж МахалПоглед отвътреMумтаз МахалАрхитектура и разположение на Тадж МахалЕдин ден в Тадж МахалKak да стигнем там?
  За контакти  
 

Tранспортни връзки

 
Местонахождение: Агра, Утар Прадеш
Известна като: Храм на вечната любов
Построена от: Мугалския Император Шах Джахан
Построена в памет на: Мумтаз Махал


Въздушен транспорт:
Местният аеропревозвач Индийските аеролинии прави всекидневни полети между Агра и Делхи, Хаджураху и свещенния град Варанаси. Летището Херия се намира на около 6 км от центъра на Агра и може да се отиде с такси или рикша на фиксирани цени между 50 и 75 рупии.

Индийските аеролинии имат два офиса - Хотел Кларкс Ширас, улица Тадж Роуд. гр.Агра и Летище Херия.

ЖП транспорт: Агра е свързан чрез отлични железопътни линии с Делхи посредством експреса Шатабди (2 часа), Тадж експрес (2,5 часа), Интерсити експрес (3 часа).

Гари: Агра Кант, Раджа-Мунди.
Сухопътен транспорт:
Експресни автобуси са на разположение от Делхи, Джайпур, Гвалиор и Джанси. За тези, които пътуват с коли, разстоянията са:

  • Бхаратпур - 60 км
  • Гвалиор - 118 км
  • Делхи - 203 км
  • Джаипур - 236 км
  • Хаджурахо -293 км

Тур обиколки до Тадж Махал: Обиколките на забележителностите на Тадж започват всеки ден от 10 часа на гара Агра Кант. Билети могат да се закупят предварително в офиса на северната гара. Тадж Махал е затворен за посетители в Петък.

Местен транспорт: Повечето хотели предлагат тур обиколки. Рикши, тонги, рикши-колела и таксита са на разположение. Може да се пазарите за цените в зависимост от разстоянието тъй като нямат апарати за таксуване. Междуградските автобиуси са на фиксирани цени.


        
 
© lovetemple.info; Design: L.Yotsov; 2002
Taдж Махал - храм на вечната любов